Després de la tempesta…

Els fronts de núvols que arriben des de l’Atlàntic habitualment no deixen massa pluja a la Comunitat Valenciana, però estem en primavera, ha fet molta calor…i en este cas pot ser el front ha sigut més actiu del que estem acostumats deixant-nos tot un espectacle al cel i pluges de distribució molt irregular però algunes quantitats dignes de menció (encara que en algun rogle van deixar algo de pedra).

Este és el resum dels registres que va deixar el front (com estava prrevist va ploure a la mitad nord de la Comunitat):

A última hora de la vesprada escamparen els núvols i acabà imposant-se el sol per tot arreui l’ambient quedà prou més fresc…després de la tempesta sempre arriba la calma, i això és el que tindrem hui, un dia estable, assolellat i amb temperatures menys caloroses. El mestral buffarà moderat o  fort al nord fins a migdia, i no perdrà força fins ben entrada la  vesprada al nord, mentre que al centre i al sud acabarà bufant el xaloc.

Demà dissabte donarem la  benvinguda al  cap de setmana amb sol per tot arreu i encara que les temperatures seran fresques a primera hora acabaran pujant al centre del dia.

Diumenge continuarà l’ascens de les temperatures, i  encara  que de vesprada apareixeran núvols a les muntanyes de l’interior serà difícil que arriben a donar pluges destacables.

Sembla que dilluns tornarà a apretar la calor i de vesprada també podran formar-se núvols d’evolució a les muntanyes del nord…res important.

Passeu molt bon dia!!

 

Últims videos

Timelapse de l’albada a La Marina.

Pot ser les vostres fotografies són l’única cosa que dona color a un oratge monòton i estable.

L’espectacular colorit del cel protagonitza hui la imatge del dia.

Sabies que...?

Anem al Bioparc?

La pregunta d’esta setmana que pot fer-vos guanyar dos entrades per disfrutar d’un dia al Bioparc: Quin dia tindrà lloc la desfilada de gossos abandonats d’AUPA? Només teniu que fer un comentari a este post i automàticament entreu en el sorteig. Sort!!

De passeig per l’Albufera

Recordeu que tots els dimecres sortegem dos passejos en barca per l’Albufera. Per a participar només heu de fer un comentari al nostre mur de Facebook.

L’Altura del sol

L’altura del Sol canvia en funció de la latitud, però també ho fa al llarg de l’any. Saps per què?

Quan arriba la gota freda?

Esta pregunta ens la fan a sovint, sobretot quan arriba la tardor i tenim ganes que canvie l’oratge, que refresque i que ploga…o aquells que han patit els efectes de les riuades i associen ‘gota freda’ a inundacions i desgràcies. Però la ‘gota freda’ no  és com l’autobus que arriba, o  hauria d’arribar, amb puntualitat.  […]

Tronades amb pedra

Les tronades d’estiu poden anar acompanyades de pedra que no porten res de bo, però també deixen algunes coses curioses

Eclipsi de lluna per acomiadar el dia

Esta nit podrem disfrutar d’un eclipsi parcail de Lluna

Qué és un meteotsunami o rissaga

Dilluns passat es pugueren observar oscil·lacions del nivell de la mar en alguns ports de la Comunitat Valenciana provocats per un meteotsunami o rissaga. Vols saber com es formen i perquè es produeixen?

El cinturó de Venus

El cinturó de Venus és un fenòmen atmosfèric que podem vore a l’alba o al capvespre els dies de calma anticiclònica

Què és un arcus

Ahir, quan el front creuava la Comunitat Valenciana puguerem disfrutar de tot un espectacle al cel. L’avanç del front des ponent cap llevant va originar una línia d’inestabilitat molt marcada anomenada ARCUS.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.