Després de la tempesta…

Els fronts de núvols que arriben des de l’Atlàntic habitualment no deixen massa pluja a la Comunitat Valenciana, però estem en primavera, ha fet molta calor…i en este cas pot ser el front ha sigut més actiu del que estem acostumats deixant-nos tot un espectacle al cel i pluges de distribució molt irregular però algunes quantitats dignes de menció (encara que en algun rogle van deixar algo de pedra).

Este és el resum dels registres que va deixar el front (com estava prrevist va ploure a la mitad nord de la Comunitat):

A última hora de la vesprada escamparen els núvols i acabà imposant-se el sol per tot arreui l’ambient quedà prou més fresc…després de la tempesta sempre arriba la calma, i això és el que tindrem hui, un dia estable, assolellat i amb temperatures menys caloroses. El mestral buffarà moderat o  fort al nord fins a migdia, i no perdrà força fins ben entrada la  vesprada al nord, mentre que al centre i al sud acabarà bufant el xaloc.

Demà dissabte donarem la  benvinguda al  cap de setmana amb sol per tot arreu i encara que les temperatures seran fresques a primera hora acabaran pujant al centre del dia.

Diumenge continuarà l’ascens de les temperatures, i  encara  que de vesprada apareixeran núvols a les muntanyes de l’interior serà difícil que arriben a donar pluges destacables.

Sembla que dilluns tornarà a apretar la calor i de vesprada també podran formar-se núvols d’evolució a les muntanyes del nord…res important.

Passeu molt bon dia!!

 

Últims videos

Imatges a cavall entre l’estiu i la tardor.

Estes són algunes de les imatges que ens heu enviat al llarg de la setmana.

Les vostres fotografies són la Imatge del dia de Fotopro.

Sabies que...?

Tardor al Bioparc

La tardor és una època perfecta per visitar el Bioparc

Qui s’apunta al Bioparc?

Bioparc i oratgenet et conviden a passar un dia inoblidable

Tronades amb pedra

Les tronades d’estiu poden anar acompanyades de pedra que no porten res de bo, però també deixen algunes coses curioses

Eclipsi de lluna per acomiadar el dia

Esta nit podrem disfrutar d’un eclipsi parcail de Lluna

Qué és un meteotsunami o rissaga

Dilluns passat es pugueren observar oscil·lacions del nivell de la mar en alguns ports de la Comunitat Valenciana provocats per un meteotsunami o rissaga. Vols saber com es formen i perquè es produeixen?

El cinturó de Venus

El cinturó de Venus és un fenòmen atmosfèric que podem vore a l’alba o al capvespre els dies de calma anticiclònica

Què és un arcus

Ahir, quan el front creuava la Comunitat Valenciana puguerem disfrutar de tot un espectacle al cel. L’avanç del front des ponent cap llevant va originar una línia d’inestabilitat molt marcada anomenada ARCUS.

Què és un parheli o fals sol

El parheli o  fals sol és un fenòmen òptic que podem vore al cel quan hi ha núvols alts, cirrus. Es tracta de núvols formats per xicotets trossets de gel on incideixen els rajos solars. La reflexió i refracció de la llum solar crea eixe efecte òptic provocant l’aparició a uns 22º a esquerra i […]

Vòrtex costaner mesoscalar

Hui hem pogut vore a la costa nord de la Comunitat un vòrtex costaner mesoscalar

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.