Després de la tempesta…

Els fronts de núvols que arriben des de l’Atlàntic habitualment no deixen massa pluja a la Comunitat Valenciana, però estem en primavera, ha fet molta calor…i en este cas pot ser el front ha sigut més actiu del que estem acostumats deixant-nos tot un espectacle al cel i pluges de distribució molt irregular però algunes quantitats dignes de menció (encara que en algun rogle van deixar algo de pedra).

Este és el resum dels registres que va deixar el front (com estava prrevist va ploure a la mitad nord de la Comunitat):

A última hora de la vesprada escamparen els núvols i acabà imposant-se el sol per tot arreui l’ambient quedà prou més fresc…després de la tempesta sempre arriba la calma, i això és el que tindrem hui, un dia estable, assolellat i amb temperatures menys caloroses. El mestral buffarà moderat o  fort al nord fins a migdia, i no perdrà força fins ben entrada la  vesprada al nord, mentre que al centre i al sud acabarà bufant el xaloc.

Demà dissabte donarem la  benvinguda al  cap de setmana amb sol per tot arreu i encara que les temperatures seran fresques a primera hora acabaran pujant al centre del dia.

Diumenge continuarà l’ascens de les temperatures, i  encara  que de vesprada apareixeran núvols a les muntanyes de l’interior serà difícil que arriben a donar pluges destacables.

Sembla que dilluns tornarà a apretar la calor i de vesprada també podran formar-se núvols d’evolució a les muntanyes del nord…res important.

Passeu molt bon dia!!

 

Últims videos

El ponent deixa temperatures més baixes, algun ruixat per l’interior i més calor a la costa.

En la imatge del dia veiem hui fotos de les tronades d’esta passada nit i matinada.

Vos presentem algunes de les fotografies que ens heu fet arribar al llarg de la setmana.

Sabies que...?

En busca de la fresca a Bioparc

Sorteig de dos entrades per disfrutar d’un dia amb la familia a Bioparc.

El cinturó de Venus

El cinturó de Venus és un fenòmen atmosfèric que podem vore a l’alba o al capvespre els dies de calma anticiclònica

Què és un arcus

Ahir, quan el front creuava la Comunitat Valenciana puguerem disfrutar de tot un espectacle al cel. L’avanç del front des ponent cap llevant va originar una línia d’inestabilitat molt marcada anomenada ARCUS.

Què és un parheli o fals sol

El parheli o  fals sol és un fenòmen òptic que podem vore al cel quan hi ha núvols alts, cirrus. Es tracta de núvols formats per xicotets trossets de gel on incideixen els rajos solars. La reflexió i refracció de la llum solar crea eixe efecte òptic provocant l’aparició a uns 22º a esquerra i […]

Vòrtex costaner mesoscalar

Hui hem pogut vore a la costa nord de la Comunitat un vòrtex costaner mesoscalar

Què és i com es forma un halo solar

Des de fa uns dies els halos solars són uns dels protagonistes del cel a la Comunitat Valenciana i de les fotos que ens envieu diàriament.

skypunch

Què és Skypunch o forat en els núvols

És un gran buit circular o elíptic que es forma en els núvols de tipus alt quan la temperatura del aigua en els núvols està per davall dels zero graus però l’aigua no ha pogut congelar-se.

No sempre plou en Falles

L’oratge sempre és un factor a tindre en compte, pot ser un dels més importants, davant qualsevol festa (Falles, Magdalena, Moros i Cristians, Fogueres…) on un episodi de pluges pot llançar a perdre el treball de tot un any o la il·lusió d’un poble

Per què el ponent fa pujar les temperatures?

Quan bufa ponent les temperatures pugen de forma notable a les comarques centrals i litorals de la Comunitat Valenciana. Però alguna volta vos heu preguntat per què passa això?

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.