La gota freda s’ha desplaçat cap al sud

Salvant les distàncies…una gota freda té algunes coses i comportaments pareguts als d’un huracà.

Segur que heu escoltat que al centre dels huracans (a l’ull) la calma és quasi absoluta. A les gotes fredes passa més o menys el mateix, i ahir ho puguerem comprovar. En el seu desplaçamant cap al sud-est de la Península va provocar que s’obriren clars, que puguerem vore el sol i que molta gent presentara les seues reclamacios a través de les xarxes socials. No paravem de preguntar on estava la DANA, què s’havia fet de la gota freda que tanta pluja tenia que donar?

I mira que no ens cansem de repetir que est tracta de situacions caòtiques, anàrquiques i imprevisibles. Nosaltres tractem d’acostar-nos el màxim al que farà en les nostres previsions però l’oratge després va fent la seua marxa.

No podem baixar la guardia perquè encara que a la mitad nord del territori s’obriran clars, lluirà el sol i pujaran les temperatures , a la major part de la mitad sud de la Comunitat estem en alerta roja per pluges que poden superar els 90 litres en un hora i acumular més de 180 en 12 hores. No podem assegurar el que passarà però si avisar del que pot passar per tal de pendre les mesures oportunes i no haver de lamentar-ho després. De fet, durant la nit i matinada els registres superen els 150 litres a molts observartoris i a alguns han superat els 200.

Demà divendres torna a ser un dia complicat perquè tot i que la DANA es des plaçarà cap a l’Estret encara aportarà inestabilitat suficient perquè barrejada amb els vents de llevant i de gregal done pluges a bona part d ela Comunitat. Localment podrà formar-se algun nucli tempestuós més actiu que descarregaria pluges d’intensitat forta o molt forta.

Dissabte ja podem dir que serà l’ultim dia d l’episodi. La primera part del dia encara cal esperar que els cel estiga prou carregat de núvols i les precipitacions encara podran ser generals però de cara a la vesprada notarem com els núvols es trequen i  apoc  apoc s’imposa el sol.

Tot indica que acabarem el cap de setmana amb més sol i amb temperatures més altes.

 

Últims videos

Imatges dels últims dies d’estiu que ja ens recorden la tardor.

Halos, parhelis, pilars solars són efectes òptics que hem pogut vore al cel de la Comunitat Valenciana en les ùltimes hores.

Resumim l’oratge de la setmana amb les vostres fotografies.

Sabies que...?

Conferència anual de l’EAZA

Està celebrant-se a València la Conferència anual de l’EAZA

7ª CAN-RRERA solidaria de Bioparc València

D’ací a no res tindrà lloc la 7ª CAN-RRERA solidaria de Bioparc

Hui comença la canícula

Canícula: període comprés entre el 15 de juliol i el 15 d’agost

Vòrtex costaner mesoscalar

Hui hem pogut vore a la costa nord de la Comunitat un vòrtex costaner mesoscalar

Un maig poc calorós però sec

El mes de maig de 2019 ha sigut sec i no massa calorós

Pilar solar

Un pilar solar és un efecte òptic que podem vore quan hi ha núvols alts a l’atmosfera

Què és la meteoropatia

Un canvi sobtat o accentuat de les condicions meteorològiques pot provocar migranyes i malestar al cos humà

No sempre plou en Falles

Tot indica que engunay patirem més pel vent que per la pluja

Un hivern molt sec.

A les portes de la primavera climatològica fem balanç de les pluges registrades este hivern.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.