L’oratge tindrà dos cares en Falles

L’oratge de les Falles de 2019 tindrà dos cares ben diferenciades: una la que estem tenint estos dies i que es mantindrà fins diumenge, i l’altra la que tindrem a partir de dilluns quan tot indica que ens haurem d’abrigar i fins i tot tirar mà dels paraigües.

Hui hem començat el dia amb temperatures més baixes. En encalmar el vent i quedar el cel amb pocs núvols els termòmetres han baixat però al centre del dia notarem com el sol cundix un poc més que ahir.

Dema divendres s’iniciarà un ascens d eles temperatures que tindrà continuïtat fins diumenge quan a última hora començaran a baixar les temperatures. El vent encara es deixarà sentir a primera hora del nord-oest al nord i per l’interior però encalmarà deixant pas a partir de migdia al xaloc.

Dissabte el llebeig encara portarà temperatures més altes, tant de dia com de nit, encara que el cel presentarà teranyines de núvols alts.

Diumenge serà el dia de trànsit cap a la inestabilització de l’oratge. Tindrem el cel més ennuvolat i les temperatures començaran a baixar a mitja vesprada de nord a sud portant cada volta més núvols i un descens molt marcat de les temperatures.

De fet dilluns vorem poc el sol. Els núvols avançaran de nord a sud deixant precipitacions que al votant dels 1000 metres seran en forma de neu. La previsió és que les temperatures baixen entre 10 i 15 graus respecte als valors del cap de setmana. Cap a migdia s’espera que comence a ploure al centre de la Comunitat i que les precipitacions avanen cap al sud de vesprada.

Dimarts, dia de Sant Josep, els núvols més compactes i ‘productius’ es centraran al sud on encara que no s’esperen pluges molt importnats podrà ploure bona part del dia. Els cims més als d’Alacant podran quedar enfarinats.

Les Falles acabaran amb oratge variable, incert, inestable i pot ser plujós a la mitad sud de la Comunitat cosa que no agradarà als fallers i als turistes…però hem de tindre en compte que fa molta falta la pluja i que en el fons no podem fer més que deixar-la caure si acaben cumplint-se les previsions.

La noticía més positiva és que a dia de hui els models continuen donant possibilitat de pluja per dimecres i dijous…eixa si que la acceptariem tots de bon gust!

Últims videos

Va ser tot un plaer raonar de l’oratge amb els alumnes del CFPA Antiga Panderola de Vila-real.

Resumim l’oratge de la setmana amb les vostres fotografies.

Este cap de setmana encara podem disfrutar de la conseqüència de les plujes de Setmana Santa (Alfafara, Juan Campos)

Sabies que...?

Doble celebració al Bioparc

Este cap de setmana hi haurà una dble celebració al Bioparc

Orycteropus afer/porc formiguer

L’Orycteropus afer, un porc poc conegut però famós

14ª desfilada de gossos abandonats

Cita anual obligatòria al Bioparc: desfilada d’AUPA de gossos abandonats.

Fèlix ha fet dos setmanes

El goril·leta Fèlix és el protagonista de la pregunta setmanal de Bioparc

Què és la meteoropatia

Un canvi sobtat o accentuat de les condicions meteorològiques pot provocar migranyes i malestar al cos humà

No sempre plou en Falles

Tot indica que engunay patirem més pel vent que per la pluja

Un hivern molt sec.

A les portes de la primavera climatològica fem balanç de les pluges registrades este hivern.

Resum precipitacions 2018

Esperant que arriben les primeres precipitacions de 2019 fem repàs a les pluges caigudes l’any passat.

Resum de la tardor de 2018

La tardor de 2018 ha sigut calorosa i molt humida.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.