Un maig poc calorós però sec

Pot ser tenim la impressió que el mes de maig ha sigut fresquet, i  fins i tot plujós, però les dades que ens arriben des d’Aemet deixen les coses al seu lloc.

No ha sigut molt calorós però tampoc fresc. Més o menys com l’any passat les temperatures han marcat valors propis per l’època. La temperatura mitjana del mes de maig és de 16,5 graus al conjunt de la Comunitat Valenciana i el maig del 2019s’ha situat només una dècima per damunt del que marquen les estadístiques.

La major part del més les temperatures han estat per davall d ela mitjana (línia cerda) però la primera setmana va ser ben calorosa. El dia més càlid va ser el 10 destacant els vora 35 graus de màxima que registraren a Sagunt. Pot ser el fet que la segona quinzena haja sigut fresca és el que ens dona la sensació d’haver tingut un maig fresquet.

I en contra del que podiem pensar ha sigut un mes sec, amb precipitacions un 64 per cent inferiors a les que habitualment es registren en un mes de maig a la Comunitat Valenciana. La gràfica ens mostra com des de 2011 el mes de maig està sent prou sec i enguany no ha sigut l’excepció.

En el mapa que ens mostra la pluja acumulada només l’interior de Castelló, interior nord de València i punts de l’interior sud valencià ha recollit registres engtre 25 i 50 litres. Ha la rsta ha plogut ben poc sobretot al sud de la Comunitat on a alguns observatoris els registres han sigut ben pobres (entre 1 i 5 litres com a molt)

Cal esperer per vore que ens depara el mes de juny que de moment no porta compte de deixar-nos pluges (ni ho fa habitualment)

Últims videos

Imatges dels últims dies d’estiu que ja ens recorden la tardor.

Halos, parhelis, pilars solars són efectes òptics que hem pogut vore al cel de la Comunitat Valenciana en les ùltimes hores.

Resumim l’oratge de la setmana amb les vostres fotografies.

Sabies que...?

Conferència anual de l’EAZA

Està celebrant-se a València la Conferència anual de l’EAZA

7ª CAN-RRERA solidaria de Bioparc València

D’ací a no res tindrà lloc la 7ª CAN-RRERA solidaria de Bioparc

Hui comença la canícula

Canícula: període comprés entre el 15 de juliol i el 15 d’agost

Vòrtex costaner mesoscalar

Hui hem pogut vore a la costa nord de la Comunitat un vòrtex costaner mesoscalar

Un maig poc calorós però sec

El mes de maig de 2019 ha sigut sec i no massa calorós

Pilar solar

Un pilar solar és un efecte òptic que podem vore quan hi ha núvols alts a l’atmosfera

Què és la meteoropatia

Un canvi sobtat o accentuat de les condicions meteorològiques pot provocar migranyes i malestar al cos humà

No sempre plou en Falles

Tot indica que engunay patirem més pel vent que per la pluja

Un hivern molt sec.

A les portes de la primavera climatològica fem balanç de les pluges registrades este hivern.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.