Un maig poc calorós però sec

junio 4, 2019

Pot ser tenim la impressió que el mes de maig ha sigut fresquet, i  fins i tot plujós, però les dades que ens arriben des d’Aemet deixen les coses al seu lloc.

No ha sigut molt calorós però tampoc fresc. Més o menys com l’any passat les temperatures han marcat valors propis per l’època. La temperatura mitjana del mes de maig és de 16,5 graus al conjunt de la Comunitat Valenciana i el maig del 2019s’ha situat només una dècima per damunt del que marquen les estadístiques.

La major part del més les temperatures han estat per davall d ela mitjana (línia cerda) però la primera setmana va ser ben calorosa. El dia més càlid va ser el 10 destacant els vora 35 graus de màxima que registraren a Sagunt. Pot ser el fet que la segona quinzena haja sigut fresca és el que ens dona la sensació d’haver tingut un maig fresquet.

I en contra del que podiem pensar ha sigut un mes sec, amb precipitacions un 64 per cent inferiors a les que habitualment es registren en un mes de maig a la Comunitat Valenciana. La gràfica ens mostra com des de 2011 el mes de maig està sent prou sec i enguany no ha sigut l’excepció.

En el mapa que ens mostra la pluja acumulada només l’interior de Castelló, interior nord de València i punts de l’interior sud valencià ha recollit registres engtre 25 i 50 litres. Ha la rsta ha plogut ben poc sobretot al sud de la Comunitat on a alguns observatoris els registres han sigut ben pobres (entre 1 i 5 litres com a molt)

Cal esperer per vore que ens depara el mes de juny que de moment no porta compte de deixar-nos pluges (ni ho fa habitualment)

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.