Sol, calor i algunes tronades de vesprada

Així comencem la setmana, així donem la benvinguda  a la Canícula (normalment és denomina a l’època més ccalorosa de l’estiu com a Canícula, període comprés entre els 15 de juliol i el 15 d’agost, tot  i que enguany ja anem bé de calor).

La setmana comença amb pocs canvis pel que fa a les temperatures que de moment seran molt paregudes a les del cap de setmana, i tot i que esta vesprada podran formar-se alguns núvols a les muntanyes de Castelló no cal esperar res important.

Demà dimarts farà un poc més de calor al centre del dia i de vesprada els núvols seran més comactes per l’interior, però serà més fàcil que puga ploure a Terol o a conca que la la Comunitat Valenciana.

Dimecres sembla que el dia serà estable i assolellat des de primera fins a última hora del dia, però a dia de hui tant dijous com divendres les treonades podrien tornar a cobrar protagonisme de vesprada.

Vorem qué ens diuen els mapes els pròxims dies. Passeu molt bon dia!!

Últims videos

Timelapse d’ahir de vesprada de la tempesta que va descarregar 14 litres a Bocairent.

Gràcies per la vostra aportació habitual.

De Benicàssim a Orpesa en bicicleta per la Via Verda.

Sabies que...?

T’agradaria visitar Bioparc?

Vols tindre una activitat més este estiu? Pots participar en el sorteig setmanal que fem de dos entrades per visitar Bioparc.

El cinturó de Venus

El cinturó de Venus és un fenòmen atmosfèric que podem vore a l’alba o al capvespre els dies de calma anticiclònica

Què és un arcus

Ahir, quan el front creuava la Comunitat Valenciana puguerem disfrutar de tot un espectacle al cel. L’avanç del front des ponent cap llevant va originar una línia d’inestabilitat molt marcada anomenada ARCUS.

Què és un parheli o fals sol

El parheli o  fals sol és un fenòmen òptic que podem vore al cel quan hi ha núvols alts, cirrus. Es tracta de núvols formats per xicotets trossets de gel on incideixen els rajos solars. La reflexió i refracció de la llum solar crea eixe efecte òptic provocant l’aparició a uns 22º a esquerra i […]

Vòrtex costaner mesoscalar

Hui hem pogut vore a la costa nord de la Comunitat un vòrtex costaner mesoscalar

Què és i com es forma un halo solar

Des de fa uns dies els halos solars són uns dels protagonistes del cel a la Comunitat Valenciana i de les fotos que ens envieu diàriament.

skypunch

Què és Skypunch o forat en els núvols

És un gran buit circular o elíptic que es forma en els núvols de tipus alt quan la temperatura del aigua en els núvols està per davall dels zero graus però l’aigua no ha pogut congelar-se.

No sempre plou en Falles

L’oratge sempre és un factor a tindre en compte, pot ser un dels més importants, davant qualsevol festa (Falles, Magdalena, Moros i Cristians, Fogueres…) on un episodi de pluges pot llançar a perdre el treball de tot un any o la il·lusió d’un poble

Per què el ponent fa pujar les temperatures?

Quan bufa ponent les temperatures pugen de forma notable a les comarques centrals i litorals de la Comunitat Valenciana. Però alguna volta vos heu preguntat per què passa això?

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.