Vol animar-se de nou

Portem alguns dies on l’oratge sembla més d’estiu que de primavera. Després d’un inici de maig amb activitat atmosfèrica arribà la calma, el ponent i amb ells temperatures altes per l’època…massa prompte tenint en compte que encara hem de passar tot l’estiu.

Hui portem bones notícies per a aquells que vos agrada la pluja perquè a partir de demà s’inicia un nou periode d’oratge inestable i insegur. No estem parlant de pluges generals ni massa importants. Es trata de ruixats i tronades que encara que localment podran descarregar amb intensitat moderada i en forma de tempesta segurament no afectaran tota la Comunitat ni tampoc tindran les mateixes conseqüències a tots els indrets.

Hem començat el dia ben boirós, amb el cel gris com a coseqüència de les boires que ahir de vesprada ja cobriren el cel de bona part de la Comunitat. Pensem que s’alçaran les boires a migdia i a partir d’eixe moment podrem vore més el sol. A última hora podria arribar a ploure un poc al límit entre Terol i Castelló.

Demà divendres s’obri un periode de temps  més variable i insegur. Començarem el dia amb ruixats i pot ser alguna tronada al nord on a primea hora el vent bufarà de xaloc (sud-est) però no tardarà en imposar-se el mestral (nord-oest) que farà còrrer la nuvolositat cap a l’est. Al nord i per l’interior baixaran les temperatures però al sud i a la costa pujaran apopant-se als 30 graus.

Els mapes per la cap de setmana són cridaners per la quantitat de símbols de pluja i tronada que hem posat però com hem dit a l’inici del post no estarà tot el dia plovent.

Dissabte tindrem sol de matí però de vesprada creixeran núvols de tempesta que a priori afectaran dos zones: les muntanyes del nord i del sud de la Comunitat.

Diumenge els ruixats i les tronades semblen menys probables però també haurem d’estar al tanto per vore on creixen els núvols i la seua evolució.

Passeu molt bon dia!

 

Últims videos

Va ser tot un plaer raonar de l’oratge amb els alumnes del CFPA Antiga Panderola de Vila-real.

Resumim l’oratge de la setmana amb les vostres fotografies.

Este cap de setmana encara podem disfrutar de la conseqüència de les plujes de Setmana Santa (Alfafara, Juan Campos)

Sabies que...?

Doble celebració al Bioparc

Este cap de setmana hi haurà una dble celebració al Bioparc

Orycteropus afer/porc formiguer

L’Orycteropus afer, un porc poc conegut però famós

14ª desfilada de gossos abandonats

Cita anual obligatòria al Bioparc: desfilada d’AUPA de gossos abandonats.

Fèlix ha fet dos setmanes

El goril·leta Fèlix és el protagonista de la pregunta setmanal de Bioparc

Què és la meteoropatia

Un canvi sobtat o accentuat de les condicions meteorològiques pot provocar migranyes i malestar al cos humà

No sempre plou en Falles

Tot indica que engunay patirem més pel vent que per la pluja

Un hivern molt sec.

A les portes de la primavera climatològica fem balanç de les pluges registrades este hivern.

Resum precipitacions 2018

Esperant que arriben les primeres precipitacions de 2019 fem repàs a les pluges caigudes l’any passat.

Resum de la tardor de 2018

La tardor de 2018 ha sigut calorosa i molt humida.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.