Gota freda d’estiu

septiembre 11, 2019

Encara estem a l’estiu, al menys des del punts de vista astronòmic, aprofitem el pretext per comentar una volta més que ‘gotes fredes’ hi ha durant tot l’any, també a l’estiu.

Fora bromes, encetem hui un episodi de pluges que hem de pendren’s de forma molt seriosa perquè tots sabem com se les gasta l’oratge a la Comunitat Valenciana quen tenim un embosament d’aire freda les capes altes de l’atmosfera (DANA) que queda aïllat en altura a les nostres rodalies, i aire de llevant en superfície que arriba a nosaltres passant per damunt d’una mar humida i molt càlida (entre els 26 i 27 graus). Tots els ingredients d’una ‘gota freda’ de llibre.

Comencem el dia amb els núvol i la pluja avançant de nord a sud. esperem que les precipitacions més intenses es registren a Castelló fins a migdia. Posteriorment serà al nord i centre de València, on més ploga per arribar de vesprada o a poqueta nit al sud de la Comunitat.

Serà l’ubicació de l’aire fred en altura qui determine on plourà i on ho farà amb més intensitat. Demà dijous es desplaçarà cap al nord d’Àfrica deixant els registres més importants a la miad sud de la Comunitat, on cap parar atenció a les tronades que puguen formar-se perquè deixarien pluges d’intensitat forta o torrencial.

Al centre i al nord vorem ullades de sol. Fins i tot hi haurà moment i zones on s’impose el sol de forma provisional i pugen les temperatures de forma notable.

Divendres s’ens acostarà de nou la DANA portant precipitacions generals a la major part de la Comunitat i provocant un nou descens de les temperatures.

Serà dissabte quan comencem a notar una estabilització de l’oratge. Encara podran registrar-se les últmes ramassades, però a poc a poc escamparà la nuvolositat, s’esvairà l’aire fred que a més es desplaçarà cap a l’oest de la Península i diumenge recuperarem el sol per a fer balanç d’un episodi de pluges que esperem s’apiga deixar-la caure amb coneixement.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.