Gota freda d’estiu

Encara estem a l’estiu, al menys des del punts de vista astronòmic, aprofitem el pretext per comentar una volta més que ‘gotes fredes’ hi ha durant tot l’any, també a l’estiu.

Fora bromes, encetem hui un episodi de pluges que hem de pendren’s de forma molt seriosa perquè tots sabem com se les gasta l’oratge a la Comunitat Valenciana quen tenim un embosament d’aire freda les capes altes de l’atmosfera (DANA) que queda aïllat en altura a les nostres rodalies, i aire de llevant en superfície que arriba a nosaltres passant per damunt d’una mar humida i molt càlida (entre els 26 i 27 graus). Tots els ingredients d’una ‘gota freda’ de llibre.

Comencem el dia amb els núvol i la pluja avançant de nord a sud. esperem que les precipitacions més intenses es registren a Castelló fins a migdia. Posteriorment serà al nord i centre de València, on més ploga per arribar de vesprada o a poqueta nit al sud de la Comunitat.

Serà l’ubicació de l’aire fred en altura qui determine on plourà i on ho farà amb més intensitat. Demà dijous es desplaçarà cap al nord d’Àfrica deixant els registres més importants a la miad sud de la Comunitat, on cap parar atenció a les tronades que puguen formar-se perquè deixarien pluges d’intensitat forta o torrencial.

Al centre i al nord vorem ullades de sol. Fins i tot hi haurà moment i zones on s’impose el sol de forma provisional i pugen les temperatures de forma notable.

Divendres s’ens acostarà de nou la DANA portant precipitacions generals a la major part de la Comunitat i provocant un nou descens de les temperatures.

Serà dissabte quan comencem a notar una estabilització de l’oratge. Encara podran registrar-se les últmes ramassades, però a poc a poc escamparà la nuvolositat, s’esvairà l’aire fred que a més es desplaçarà cap a l’oest de la Península i diumenge recuperarem el sol per a fer balanç d’un episodi de pluges que esperem s’apiga deixar-la caure amb coneixement.

Últims videos

Imatges dels últims dies d’estiu que ja ens recorden la tardor.

Halos, parhelis, pilars solars són efectes òptics que hem pogut vore al cel de la Comunitat Valenciana en les ùltimes hores.

Resumim l’oratge de la setmana amb les vostres fotografies.

Sabies que...?

Conferència anual de l’EAZA

Està celebrant-se a València la Conferència anual de l’EAZA

7ª CAN-RRERA solidaria de Bioparc València

D’ací a no res tindrà lloc la 7ª CAN-RRERA solidaria de Bioparc

Hui comença la canícula

Canícula: període comprés entre el 15 de juliol i el 15 d’agost

Vòrtex costaner mesoscalar

Hui hem pogut vore a la costa nord de la Comunitat un vòrtex costaner mesoscalar

Un maig poc calorós però sec

El mes de maig de 2019 ha sigut sec i no massa calorós

Pilar solar

Un pilar solar és un efecte òptic que podem vore quan hi ha núvols alts a l’atmosfera

Què és la meteoropatia

Un canvi sobtat o accentuat de les condicions meteorològiques pot provocar migranyes i malestar al cos humà

No sempre plou en Falles

Tot indica que engunay patirem més pel vent que per la pluja

Un hivern molt sec.

A les portes de la primavera climatològica fem balanç de les pluges registrades este hivern.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.