Un anticicló molt gelat

enero 13, 2021

Les altes pressió són típiques d’esta època de l’any. De fet arriben a tindre nom: les minves o calmes de gener, però Filomena ho ha trastocat tot i encara es nota la seua emprempta.

L’arribada de l’anticicló, que ara a l’hivern sempre porta temperatures ben fresques, ha coincidit amb el fred que ha deixat la borrasca i bona part de la superfície nevada, la qual cosa ralentitzarà l’ascens de les temperatures, el que tornem a valors més propis de l’època per estes latituds.

De fet en les últimes hores hem notat un lleuger ascens de les temperatures, però com ahir les temperatures negatives ‘tocaren sostre’ apenes l’hem notat.

El vent es deixa sentir de mestral, amb ratxes moderades al nord, on incrementa la sensació de fred. Al centre i al sud encalmarà i fins i tot podrà deixar pas al xaloc.

Demà dijous cal esperar un nou i lleuger ascens de les temperatures, tant de les nocturnes com de les diürnes.

Les gelades, quedaran restringdes a l’interior  i al nord on encara poden ser intenses. Le smàximes tocaran o al menys s’aproparan als 15 graus a la costa.

La setmana acabarà amb altes pressions i i temperatures un poc més altes diumenge.

Tingueu bon dimecres ploga o faça sol…faça fred o calor.

 

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.