La gota freda s’ha desplaçat cap al sud

septiembre 12, 2019

Salvant les distàncies…una gota freda té algunes coses i comportaments pareguts als d’un huracà.

Segur que heu escoltat que al centre dels huracans (a l’ull) la calma és quasi absoluta. A les gotes fredes passa més o menys el mateix, i ahir ho puguerem comprovar. En el seu desplaçamant cap al sud-est de la Península va provocar que s’obriren clars, que puguerem vore el sol i que molta gent presentara les seues reclamacios a través de les xarxes socials. No paravem de preguntar on estava la DANA, què s’havia fet de la gota freda que tanta pluja tenia que donar?

I mira que no ens cansem de repetir que est tracta de situacions caòtiques, anàrquiques i imprevisibles. Nosaltres tractem d’acostar-nos el màxim al que farà en les nostres previsions però l’oratge després va fent la seua marxa.

No podem baixar la guardia perquè encara que a la mitad nord del territori s’obriran clars, lluirà el sol i pujaran les temperatures , a la major part de la mitad sud de la Comunitat estem en alerta roja per pluges que poden superar els 90 litres en un hora i acumular més de 180 en 12 hores. No podem assegurar el que passarà però si avisar del que pot passar per tal de pendre les mesures oportunes i no haver de lamentar-ho després. De fet, durant la nit i matinada els registres superen els 150 litres a molts observartoris i a alguns han superat els 200.

Demà divendres torna a ser un dia complicat perquè tot i que la DANA es des plaçarà cap a l’Estret encara aportarà inestabilitat suficient perquè barrejada amb els vents de llevant i de gregal done pluges a bona part d ela Comunitat. Localment podrà formar-se algun nucli tempestuós més actiu que descarregaria pluges d’intensitat forta o molt forta.

Dissabte ja podem dir que serà l’ultim dia d l’episodi. La primera part del dia encara cal esperar que els cel estiga prou carregat de núvols i les precipitacions encara podran ser generals però de cara a la vesprada notarem com els núvols es trequen i  apoc  apoc s’imposa el sol.

Tot indica que acabarem el cap de setmana amb més sol i amb temperatures més altes.

 

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.