Onada de calor

julio 31, 2020

Ahir ja notarem com la calor tornava a apretar de valent, i a partir de hui hem de fer seguiment de la massa d’aire que després de penetrar pel sud des del nord d’Àfrica s’ha desplaçat cap a nosaltres en les últimes hores.

El vent bufarà fluix de xaloc però no tindrà massa recorregut. Només a les zones més pròximes a la línea de costa suavitzarà l’ambient a partir de migdia, però al centre i en punts de l’interior el mercuri dels termòmetres pujarà aprop dels 40 graus.

Cal extremar al màxim les precaucions perquè el risc d’incendis serà màxim tant demà com el cap de setmana.

La isoterma de 25 graus continuarà dissabte ubicada al centre i a l’est de la Península, i si això li afegim que al centre i al sud es deixarà sentir el ponent ja tenim els ingredients necessaris perquè les temperatures queden entre els 40 i els 44 graus a les comarques del centre i de l’interior de la mitad de la Comunitat.

Diumenge ja no farà tanta calor. Al nord i al centre les temperatures baixaran fins a 5 graus, i només a les terres del sud continuaran amb temperatures molt altes.

Dilluns i dimarts les nits seran dures i ben caloroses però en tindre més núvols al centre del dia no farà tanta calor.

Passeu bon divendres i bon cap de setmana, i prengueu mesres per combatre la calor.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.