Oratge d’hivern

noviembre 15, 2019

Hi haurà dies d’hivern que no patim tant de fred com hui.

Ahir notarem com a mig matí entrava la massa d’aire fred pel nord de la Comunitat portant cada volta temperatures més baixes. En creuava un front que deixava al seu pas ruixats dèbils i dispersos que al voltant dels 1000 metres eren en forma de neu. A més , el freds’intensificava pel fort vent de mestral.

A partir de migdia la nuvolositat es farà més abundant. El cel quedarà més tancat al nord on podran registrar-se ruixats dèbils que tornaran a ser en forma de neu al voltant dels 900 metres.

El cap de setmana començarà marcat per les baixes temperatures perquè en encalmar un poc el vent les mínimes tendiran a baixar deixant valors negatius a bona part del nord i de l’interior. Com el dia serà assolellat i el vent no bufarà mab tenta força les temperatures diürnes podran pujar lleugerament, sobretot al centre a la costa i al sud.

Diumenge pujaran lleugerament les temperatures. Cap a migdia un front avançarà des de l’interior cap a la costa deiant precipitacions dèbils.

Dilluns començarem la setmana amb vent de mestral, pas de núvols i ambient fresc.

Dimarts, després de 19 dies d’oratge ventós, on el ponent i el mestral han sigut els principals protagonistes sembla que encalmarà i serà el xaloc (sud-est) qui predomine fins que de vesprada es deixe sentir el vent del sud-oest (llebeig).

 

 

 

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.