Temporal d’hivern

enero 17, 2020

Els temporals de primavera, de tardor i fins i tot els d’estiu poden deixar bona cosa d’aigua, però els d’hivern amés de precipitacions en forma líquida també poden portar-la en forma sòlida, es a dir, en forma de neu…i això és el que estem esperant de cara al cap de setmana.

El de hui serà un dia quasi primaveral. Han pujat lleugerament les temperatures mínimes i també ho faran les màximes perquè en bufar el vent de ponent els termòmetres s’enfilaran al voltant o per damunt dels 20 graus.

Demà dissabte en espera un dia més variable. Notarem els primers efectes de la borrasca que enra des de l’Atlàntic i que  partir de diumenge ens tindrà ben ocupats i distrets. Durant el matí podrà ploure a la mitad sud de la Comunitat, s’obriran clars de vesprada per tronar a cobrir-se el cel i donar pluges dèbils per l’interior a poqueta nit.

Ens toca patir un poc el cap de setmana de Sant Antoni encara que les pluges generals i importants no arribaran fins despús-demà.

El plat fort arribarà diumenge quan la borrasca s’ubique al sud de les Balears enviant-nos vents de gregal i propiciant, junt al anticicló que anirà traslladant-se cap al centre d’Europa, l’entrada de la primera irrupció d’aire fred d’este hivern.

Diumenge la pluja sembla que serà prou general (encara que en estes situacions de gregal sempre plou més al sud de València i al nord d’Alacant), i la cota de neu anirà baixant de forma progressiva durant la vesprada-nit de diumenge i durant la matinada de dilluns.

Pense que dilluns es mnagindran les condicions d’inestabilitat, es reforçarà el llevant però la cota de neu tendirà a pujar amb el pas de les hores.

Dimarts el temporal de mar serà prou dur i la pluja encara podrà ser general i persistent, però la neu només es vora a les muntanyes.

Haurem de continuar atents a la previsió i a l’evolució de l’oratge les pròximes hores i dies.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.