Un pas enrere

junio 22, 2021

Tot indica que l’oratge vol fer un pas enrere i, encara que ahir l’estiu començava amb un dia marcat pel ponent i les altes temperatures, hui no farà tanta calor en girar el vent a component d’origen marítim, i de cara a dimecres hem de tindre en compte tres factors que ens portaran un dia més típic de tardor o primavera que d’estiu.

En primer lloc, la posició de l’anticicló impulsarà cap a nosaltres vents de component nord. Pots ser al nord i per l’interior predomini el mestral però a la costa podrà bufar de gregal que sempre és més humit i fa que la probabilitat de pluja siga major. Vent de component nord que també serà el responsable de fer arribar a la Comunitat una línia d’inestabilitat que avançarà de nord a sud.

Eixa línia d’inestabilitat es correspondrà en altura (a uns 5.500 metres) amb un embossament d’aire fred amb temperatures entre els 15 i els 20 graus per davall de zero que serà l’encarregat d’atorgar inestabilitat a l’atmosfera.

I en superfície, a uns 1.500 metres d’altura, veiem com l’aire càlid que ens apropava air el ponent tendirà a desplaçar-se cap a l’est, cap al centre i el sud d’Itàlia afavorint un descens de les temperatures a les nostres latituds.

Amb tot el que acabem de contar hui no farà tanta calor com ahir en girar el vent de ponent i mestral a xaloc, però serà fins a última hora del dia quan el cel quede més ennuvolat i es registren le sprimeres pluges al nord.

Demà dimecres es manifestarà la inestabilitat des de primera hora. Ruixats i tronades que avançaran de nord a sud afectant cap a migdia bona part de Castelló i de València. Calculem que pot arribar a ploure i a ronar en punts de muntanya del nord d’Alacant però serà difícil que ploga més al sud.

A primera hora de dijous (dia de Sant Joan) encara podran tindre núvols abundants i algun ruixat dèbil al sud, però no tardarà en imposar-se el sol i començar a pujar les temperatures.

Tant divendres com el cap de setmana ens espera una situació meteorològica marcada per l’estabilitat i per un ascens de les temperatures que en esta notarem més a l’interior que a la costa.

Tingueu bon dimarts…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.