Vigilant la DANA

octubre 21, 2019

Ahir tinguerem les primeres notícies de la DANA que entrava pel nord de la Península portant aire fred i inestabilitzant l’atmosfera.

Recordeu que no sempre que tenim una situació de DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) o de ‘gota freda’, que no és exàctamet el mateix hem d’associar-ho sempre a pluges torrencials com passà a finals de l’estiu.

Hui tenim la DANA situada a l’oest de la Península, des d’on demà començarà a desplaçar-se lentament cap a l’est.

Les primeres precipitacions es registran hui al litoral i prelitoral de la mitad sud de la Comunitat, on localment podrian registrar-se ruixats d’intensitat moderada o forta d’uns 20 litres en poc mé d’un hora. El e vent anirà reforçant-se de llevant i xaloc aportant humitat als núvols per donar pluges que durantla nit es faran més generals.

Serà demà dimarts quan les precipitacions seran generals i localment inenses o molt intenses. Pensem que serà a la mitad nord on els acumulats seran més importants i on plourà en ocasions amb intensitat torrencial. De fet Aemet ha donat l’avís taronja al litoral de la mitad nord de la Comunitat i el grog a la resta del territori.

A última hora de la vesprada i durant la nit aomençarà a bufar mesral i ponent i de seguida escamparan els núvols i remetran les pluges.

Dimecres i bona part de dijous encara tindrem damunt de nosaltres l’aire fred, però el vent no serà favorable. Bufarà de component oest fent còrrer els núvols i encara que de forma local encara podrà ploure serà coses molt locals i sense continuïtat.

A partir de dijous pujaran les temperatures i divendres i ara al cap de setmana encalma el vent i torna l’estabilitat.

Tingueu bon inici de setmana!

Política de cookies
Usem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.